Wat is juist: met vragen kunt u terecht bij onze informatiebalie, voor vragen kunt u terecht bij onze informatiebalie of bij vragen kunt u terecht bij onze informatiebalie

Deze zinnen zijn alle drie juist, maar de meeste mensen hebben een voorkeur voor met vragen kunt u terecht bij ... Met legt de nadruk op het ‘bezitten’ van vragen: ‘Wie vragen heeft, kan terecht bij ...’ Dat komt kennelijk het natuurlijkst over.

Voor vragen ... 

Voor vragen kunt u terecht bij ... is ook juist. Voor drukt dan een intentie uit: ‘Wie vragen wil stellen, kan terecht bij ...’ Sommige mensen gaan ervan uit dat voor vragen alleen kan betekenen ‘wie vragen voorgelegd wil kríjgen’, maar dat is onterecht. Voor heeft namelijk ook de betekenis ‘met het oog op het dóén van iets’, ‘met het doel een actie uit te voeren’. In voor vragen kunt u terecht bij ... betekent voor vragen dus ‘wie vragen wil stellen’. Ook mogelijk zijn bijvoorbeeld voor bestellingen kunt u contact opnemen met ... (‘wie een bestelling wil doen’) en voor storingen kunt u bellen met ... (‘wie een storing wil melden’).

Bij vragen ...

Bij vragen kunt u terecht bij ... is eveneens mogelijk. Dan staat er iets als: ‘voor het geval zich vragen voordoen, kunt u terecht bij ...’ De minpunten van deze mogelijkheid zijn dat bij een wat vaag voorzetsel is en dat het twee keer in de zin voorkomt, wat niet zo fraai is.