In 2017 was de vraag wanneer je hun en wanneer je hen gebruikt, de meest opgezochte taalkwestie op onze website. Het taaladvies over dit onderwerp werd maar liefst 342.000 keer geraadpleegd. In dit advies worden niet alleen de algemene regels gegeven voor het gebruik van hen en hun, maar wordt ook van honderden werkwoorden, zoals flatteren, inschenken en melden, vermeld met welk van de twee persoonlijke voornaamwoorden het gecombineerd moet worden.

Hoe je er( )van( )uit( )gaan schrijft, werd ook veel opgezocht: 187.000 keer. Dit taaladvies legt uit waarom ervan uitgaan goed is in een zin als ‘We zouden ervan uitgaan dat het lukt.’ Ook wordt doorverwezen naar een lange lijst met vergelijkbare lastige combinaties.

Ook populair was het advies over de zin Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, die in veel personeelsadvertenties te lezen is. Wat deze zin nu eigenlijk betekent, werd 181.000 keer opgezocht.

Behalve deze drie populaire kwesties biedt onze site nog zo’n 2500 taaladviezen. Deze adviezen worden maandelijks geraadpleegd door circa 700.000 bezoekers, die 900.000 pagina’s bekijken.