World Wide Words exit
Iedereen met een iets meer dan gemiddelde belangstelling voor de etymologie van het Engels kent hem: Michael Quinion, de stuwende en drijvende kracht achter World Wide Words, een website bomvol etymologische informatie over Engelse woorden en uitdrukkingen, van a flea in one’s ear en abacot tot zenzizenzizenzic en zymurgy (en zo'n drieduizend andere lemma's). Zijn populaire wekelijkse World Wide Words-nieuwsbrief had tienduizenden abonnees, en bevatte steeds de nieuwste bijdragen aan de site, allerlei woordennieuws en lezersbrieven. En allemaal gratis en voor niks, want Quinion deed het vooral voor de lol.
World Wide Words werd opgezet in 1997, wat voor internetsites ongeveer als de oudheid geldt (overigens ongeveer tegelijk met de website van Onze Taal), en tot eind 2014 werd de site wekelijks geüpdatet. In 2015 kwam de klad er een beetje in - de vertrouwde nieuwsbrieven verschenen enkel nog maandelijks - en onlangs kwam het bericht dat Quinion er definitief mee stopt. De koek was op.
Woordliefhebbers die graag over het Engels lezen, zijn daarmee niet geheel van nieuwe input verstoken, want de ook al zeer oude mailinglist A Word A Day en de bijbehorende site Wordsmith.org (uit 1994!) bestaan nog wel. En wie liever over Nederlandse woorden leest, kan terecht bij de Onze Taal-nieuwsbrief Woordpost.
Raymond Noë