Zaterdag 26 oktober wonnen Nico Vegt (van de TU Delft) en Wilbert Spooren (Radboud Universiteit) de Onze Taal @ DRONGO-prijs met hun taal-lab ‘Healthy storytelling’. 

De jury, die bestond uit een afvaardiging van Onze Taal en van DRONGO Talenfestival zelf, was gecharmeerd van het project van Spooren en Vegt omdat zij op basis van taalkundig onderzoek een spel hebben ontwikkeld om mensen bewust te maken van stigmatiserende situaties die te maken hebben met obesitas. Het prototype van dat spel presenteerden zij in een lab. De onderzoekers winnen een masterclass wetenschapscommunicatie, verzorgd door de redactie van Onze Taal.

Een eervolle vermelding ging naar ProBiblio voor het project HipHop in je Bieb. Een opvallend vormgegeven boekenmeubel reist langs bibliotheken en festivals, waar jongeren worden uitgenodigd om mee te doen aan schrijfworkshops, maar ook in aanraking worden gebracht met urban literatuur en non-fictie.

De jury koos deze labs uit ruim dertig presentaties waarin taalwetenschappers en productontwikkelaars hun nieuwste onderzoeken, projecten en prototypes presenteerden. De bezoekers van het DRONGO Talenfestival werden uitgenodigd om mee te doen met experimenten en feedback te geven.


Foto boven aan pagina: Onze Taal-redacteur Kees van der Zwan reikt de prijs uit aan Nico Vegt (l.) en Wilbert Spooren (r.)


^ Wilbert Spooren bij zijn prijswinnende lab ‘Healthy storytelling’.


^ Eervolle vermelding voor ProBiblio voor HipHop in je Bieb.


Juryleden: Roos de Bruyn, Vibeke Roeper, Minouche Wardenaar en Kees van der Zwan

Foto’s: Henk Rougoor