De afgelopen maanden hebben luisteraars van radioprogramma De Taalstaat en lezers van Onze Taal 26 kandidaten voorgedragen voor de titel ‘Taalstaatmeester van 2017’.

Het gaat om mannen en vrouwen die zich dit jaar hebben onderscheiden in hun taalgebruik in de publieke ruimte. Dit kan in zowel gesproken als geschreven woord zijn. Het zijn schrijvers, maar ook politici, kunstenaars, zangers, wetenschappers en journalisten. Een jury, bestaande uit Hans Laroes, hoofdredacteur bij KRO-NCRV, Vibeke Roeper, directeur van het Genootschap Onze Taal, en schrijver en taalwetenschapper René Appel, heeft uit deze voordrachten drie genomineerden voorgedragen: terrorisme-deskundige en historica Beatrice de Graaf, schrijver Dimitri Verhulst en uitvinder en meester van het zeer korte verhaal A.L. Snijders (pseudoniem van Peter Cornelis Müller). Meer informatie over deze drie kanshebbers vindt u op de webpagina met het stemformulier.

De keus is nu aan u. Tot en met 27 december kunt u uw stem uitbrengen op één van deze drie genomineerden. In De Taalstaat van zaterdag 30 december wordt de Taalstaatmeester van 2017 bekendgemaakt.

> Naar het stemformulier.