PERSBERICHT
• Prinses Laurentien opent het congres en de Week van het Nederlands
• Bekendmaking winnaar Onze Taal/ANV-taalboekenprijs

Een andere moedertaal zit het Nederlands niet per se in de weg; het kan het aanleren van onze taal juist ook vergemakkelijken. En kinderen zijn niet alleen maar taallerende machines die zonder enige moeite een taal onder de knie krijgen – er zijn wel degelijk factoren die het leerproces een handje helpen.

Over dit soort belangrijke en actuele onderzoeksresultaten zullen enkele wetenschappers het hebben op het Onze Taal-congres over moedertaal, dat op zaterdag 5 oktober plaatsvindt in het Beatrix Theater in Utrecht.

Onze beschermvrouwe prinses Laurentien opent niet alleen het congres, maar ook de Week van het Nederlands. Ook aan het woord komen: Denker des Vaderlands Daan Roovers, dichter Ester Naomi Perquin, presentator Wim Daniëls en Frits Spits, die vanaf het podium een deel van zijn radioprogramma de Taalstaat zal verzorgen.

Verder wordt de Onze Taal/ANV-taalboekenprijs bekendgemaakt – het is voor het eerst dat deze verkiezing georganiseerd wordt. Genomineerd zijn: Paulien Cornelisse, Gaston Dorren, Marten van der Meulen & Fieke Van der Gucht, Siemon Reker, Lilian Stolk, Marc van Oostendorp & Nicoline van der Sijs.

ONZE TAAL
Het Genootschap Onze Taal is dé vereniging voor taalliefhebbers, niet alleen taalkundigen, maar iedereen die belangstelling heeft voor (onze) taal. Het genootschap heeft 23.000 leden, die het blad Onze Taal ontvangen.

Foto prinses Laurentien: © RVD - Jeroen van der Meyde