Zaterdag 15 december van 11.00 tot 13.00 uur zendt het NPO Radio 1-programma De Taalstaat in samenwerking met Onze Taal het eerste Groot Dictee der Nederlandse Taal op de radio uit. De live-uitzending – met Frits Spits en Philip Freriks als presentatoren, en prominenten en dicteetijgers als deelnemers – wordt verzorgd vanuit De Bibliotheek Haarlem Centrum.

Andere bibliotheken kunnen aanhaken bij de uitzending en hun eigen Groot Dictee organiseren op het tijdstip van de radio-uitzending. Onze Taal coördineert de aanmelding van bibliotheken. Iedere deelnemende bibliotheek ontvangt van tevoren een dicteepakket met promotiemateriaal, een attentie voor de deelnemers en alle informatie die nodig is om het dictee te kunnen organiseren. Deelname is gratis. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moeten de technische faciliteiten perfect in orde zijn, zodat de kandidaten het dictee goed kunnen volgen, en moet de bibliotheek beschikken over een deskundige nakijkploeg.

De deelnemende bibliotheken worden genoemd op de websites en in de communicatie van Onze Taal en/of De Taalstaat. Tijdens de uitzending zullen NPO-verslaggevers enkele deelnemende bibliotheken bezoeken voor een livereportage.

Aanmelden
Bibliotheken die willen meedoen, kunnen zich uiterlijk 12 november aanmelden via dit formulier. Wilt u eerst meer informatie? Mail dan naar Vibeke Roeper.