Prinses Laurentien, Herman Finkers, het Onze Taal-woord van het jaar: dat zijn een paar van de hoogtepunten op het Onze Taal-congres, zaterdag 26 november in Breda.

Het thema van het tweejaarlijkse congres is deze keer 'Taal leren'. Met 1400 bezoekers is de grote zaal van het Chassé Theater helemaal vol. Het publiek kan luisteren naar lezingen van Peter-Arno Coppen, Hans Bennis, Paula Fikkert en Geert van Istendael over taalonderwijs, taalbeheersing en taalverwerving, en er wordt gediscussieerd over het schoolvak Nederlands. De presentatie van het congres is in handen van Jan Kuitenbrouwer. Aan het einde van de dag wordt bekendgemaakt wat volgens de congresbezoekers het Onze Taal-woord van het jaar 2011 is.

Speciale gasten zijn prinses Laurentien, die als beschermvrouwe van het Genootschap Onze Taal het congres opent, en cabaretier Herman Finkers, aan wie de Groenman-taalprijs uitgereikt wordt. Ook zal Lenette van Dongen optreden. Zie hier het complete programma.

Hebt u kaarten voor het congres en bent u van plan met de trein te komen? Vertrek dan op tijd in verband met werkzaamheden.