De Zomerschool-uitzending van De Taalstaat stond op 27 juli 2019 in het teken van hoofdletters: in welke woorden plaats je die wel, en in welke niet?

Meer weten?

Er zijn verschillende regels voor het al dan niet plaatsen van hoofdletters. Op onze website staan adviezen voor al die regels, bijvoorbeeld over aardrijkskundige namen + een windrichting, namen die gewone woorden zijn geworden en planten- en dierenbenamingen. Je vindt alle adviezen over ‘hoofdletter of kleine letter’ via deze overzichtspagina

De drie zinnen uit De Taalstaat:

  1. ’s Middags bereidt leerling Timo de Groot al facebookend zijn geschiedenisproefwerk voor over indianen en Ierse monniken op IJsland.
  2. Meneer De Vries vertelt over de islam, christenen en religieuze aangelegenheden als de ramadan, het Offerfeest, carnaval en Pasen.
  3. In het pinksterweekend consumeert deze Oost-Brabantse bourgondiër, volgens velen een vrolijke frans, een glaasje rioja met Franse kaas.

 

Extra oefenen: doe de quiz!

Nog meer oefenen met hoofdletters? Doe de quiz.

Succes met oefenen en tot volgende week!

Klik hier om naar de overzichtspagina ‘Zomerschool Groot Dictee’ te gaan.

Houdt u van taal?

Word dan lid van Onze Taal! Dan ontvangt u niet alleen tienmaal per jaar ons tijdschrift, maar steunt u ook onze vereniging.