Welke man of vrouw uit de media kan zich volgens u voortreffelijk uitdrukken? Leest u bijvoorbeeld vol bewondering hoe deze persoon speelt met taal of wordt u steeds weer verrast door zijn of haar steengoede oneliners? Geef deze taaltovenaar dan op voor de verkiezing van de Taalstaatmeester 2018.

Het radioprogramma De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal zijn hiervoor op zoek naar mannen en vrouwen die zich dit jaar onderscheiden hebben in hun taalgebruik in de publieke ruimte. Iedereen mag worden voorgedragen - zolang hij of zij zich in 2018 op bijzondere wijze én in het openbaar in gesproken of geschreven woord heeft uitgedrukt, zodat iedereen het gehoord of gelezen zou kunnen hebben.

Talige politici, kunstenaars, zangers, wetenschappers, schrijvers en journalisten kun je vanaf nu, tot en met eind november, aanmelden via taalstaat@kro-ncrv.nl. Aan het einde van het jaar nomineert een jury drie personen. Uit die genomineerden kiezen de lezers van Onze Taal en de luisteraars van De Taalstaat uiteindelijk de Taalstaatmeester van 2018.