header
 
   
  NUMMER 22 - JUNI 2013  
   
 

Zeg baasje, mijn kattenbak is smerig

Praten met je huisdier? Een geleerde bioloog zegt dat we dat over enkele jaren zullen doen. Dankzij een apparaatje zul je dan kunnen begrijpen wat je huisdier bedoelt. Blaft de hond? Dan vertaalt het apparaatje dat bijvoorbeeld als: 'Ik wil vanavond kip eten.' Ook van katten weten we dan misschien wat ze bedoelen: 'Mijn kattenbak is te smerig!'

  Mijn kattenbak is te smerig!    
  streep

       
 

Nederfrans

De Nederlandse Lara Baas is zeventien en woont aan de rand van Brussel. Ze zit daar op een Nederlandstalige school met veel Franstaligen. Het valt haar op dat Nederlandstaligen woorden en uitdrukkingen uit het Frans overnemen. Over deze 'combi-taal', het Nederfrans, schreef ze een gedicht.

  Brussel    
  streep

       
 

Nederlandstalige liedjes

Daan Bartels is dol op Nederlandstalige liedjes. Over zijn persoonlijke top-21 van de mooiste liedjes van de afgelopen jaren heeft hij nu een boek geschreven, dat Nieuwe klassiekers heet. In dit boek staan interviews met de schrijvers en de zangers van die liedjes. Bovendien heeft hij een website, hetlied.nl, waarop je alle liedjes kunt bekijken. Hoeveel liedjes ken jij? En wat vind je van Bartels' keuze?

  Nieuwe klassiekers    
  streep

       
 

Ruzzle

Ruzzle is een populair woordspelletje voor op smartphones. Wie vindt de meeste woorden in twee minuten? In dit artikel staan tips en wordt uitgelegd waarom jongeren dit spelletje vaak beter spelen dan volwassenen.


  ruzzelen    
  streep

       
   
      logo  
  TLPST.NL        
  Aan- en afmelden