header
 
   
  NUMMER 21 - MEI 2013  
   
 

Examen Engels voor Vlaamse professoren

Professor, spreekt u Engels? Ja? Maar spreekt u dat wel goed? Zo maar eventjes 1600 professoren van twee Vlaamse universiteiten, de KU Leuven en de UGent, moeten bewijzen dat hun Engels goed genoeg is om in die taal les te geven. De Gentse professoren moeten een test afleggen, de Leuvense mogen een filmpje insturen. Veel professoren vinden het een belachelijke maatregel.

  Skape    
  streep

       
 

De naam is een voorteken

'Nomen est omen' zegt men in het Latijn. Die uitdrukking betekent: de naam is een voorteken. Dat was onlangs zeker zo in de Vlaamse stad Mechelen. De bestuurder van een auto reed zich daar hopeloos klem in de ... Nauwstraat.

  -    
  streep

       
 

Een naam is een probleem

Soms kunnen namen tot problemen leiden. In Nederland was Ali lange tijd een gangbare vrouwennaam, maar vrouwen met die naam die (bijvoorbeeld) naar islamitische landen reizen, krijgen soms problemen. Daar geldt Ali als een mannennaam. Een Nederlandse vrouw die Ali heette, heeft nu onlangs haar naam officieel mogen veranderen.

  kikker    
  streep

       
 

Een naam kan schadelijk zijn

In Nieuw-Zeeland heeft de overheid vorige week een lijst gepubliceerd met voornamen die voortaan verboden zijn. Het gaat dan om namen als Anal, Queen Victoria, Lucifer en 2nd (tweede). Volgens de overheid kunnen zulke namen schadelijk zijn voor het kind.


  Vaj√®n    
  streep

       
   
      logo  
  TLPST.NL        
  Aan- en afmelden