header
 
   
  NUMMER 20 - APRIL 2013  
   
 

Spreken Vlamingen binnenkort Engels?

Zinnen in het Nederlands beginnen ... and then continue in English? Nee, dat doen Vlamingen nog niet. Maar het Engels rukt wel op. Dat zegt taalkundige Eline Zenner van de Katholieke Universiteit Leuven. Vooral in televisieprogramma's als Temptation Island en Expeditie Robinson smijten Vlamingen met Engelse woorden. Oh my god, als dat maar goedkomt!

  Skape    
  streep

       
 

Wat mompelt die aap?

De gelada, een baviaanachtige aap uit de bergen van Ethiopië, maakt geluiden die op de stem van een mens lijken. Het geluid wordt 'wobble' genoemd. Hoe het klinkt? Alsof iemand achter je rug aan het mompelen is. En hoe maakt zo'n gelada dat geluid? Door te kreunen en met de lippen te smakken. Luister naar het apengemompel.

  -    
  streep

       
 

Wat als iedereen sprak als een Marokkaan?

Hoe zou het zijn als ook blanke volwassenen met een Marokkaans accent zouden spreken? En als ze dat ook zouden doen tijdens bijvoorbeeld de pauze van een concert met klassieke muziek? Je kunt het zien in deze grappige sketch.

  kikker    
  streep

       
 

Stemmen van Afrika

In Afrika worden duizenden verschillende talen gesproken, maar in Europa weten we daar maar weinig van. Daar willen de makers van de website Stemmen van Afrika verandering in brengen: ze geven op een vrolijke manier informatie over de talen van dat grote continent.


  Vaj√®n    
  streep

       
   
      logo  
  TLPST.NL        
  Aan- en afmelden