Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.  
  header
 
   
  NUMMER 3 - JULI 2011  
   
 

Populaire voornamen
Het Mencia de Mendoza in Breda heeft 1768 leerlingen. Een leerlinge zocht de voornamen op van al haar medeleerlingen. Op de website Voornamelijk vind je de resultaten. De school heeft bijvoorbeeld twee vestigingen: een in de stad Breda, en een in het dorp Zundert. In Breda zijn vooral Nederlandse namen populair, zoals Sanne, Eva en Daan, terwijl in Zundert Engelse namen populair zijn, zoals Kayleigh, Nick en Rick.

  afbeelding01    
 

streep

   
  Jean leert Vlaams
Jean is een Waal die Vlaming wil worden. Hij maakt daarover een humoristisch televisieprogramma. Als goede Vlaming neemt Jean zich voor om "te vechten voor de Vlaamse taal". Ook trekt hij naar het plaatsje Bavikhove om West-Vlaams te leren.
  afbeelding02    
  streep

       
  Zwijgen!
Kinderen houden ervan gesprekken van hun ouders te onderbreken. Soms is dat grappig, soms vervelend. Maar het is ook heel normaal. Want weet je dat jonge apen precies hetzelfde doen?
  afbeelding03    
  streep

       
  Joost mag het tweeten
Op Twitter is de afgelopen weken een nieuwe trend ontstaan. Twitteraars bedenken nieuwe spreekwoorden die lijken op al bestaande. Veel gaan over techniek. Herken je bijvoorbeeld de volgende? (1) All you tweet is love. (2) Joost mag het tweeten. (3) Er met de iPad naar gooien.

Antwoorden: (1) All you need is love (is eigenlijk geen spreekwoord, maar een liedje van The Beatles). (2) Joost mag het weten. (3) Er met de pet naar gooien.

  afbeelding04    
  streep

       
  Wat vind je van TLPST?
Er zijn nu drie afleveringen van TLPST geweest. Zou je ons willen vertellen wat je ervan vond? Is TLPST leuk of saai? Moeilijk of makkelijk? Wat vind je goed aan TLPST? Wat kan er beter? Stuur de redactie een mailtje (redactie@taalpost.nl).

Dit was de laatste TLPST voor de vakantie. De volgende aflevering verschijnt in september.

       
  streep

       
   
      logo  
  TLPST.NL        
  Aan- en afmelden