Het leukste, interessantste én grootste tijdschrift over taal - dat is Onze Taal, taalkundig verantwoord en prettig leesbaar. Artikelen, interviews, columns en rubrieken, over uiteenlopende onderwerpen als etymologie, argumentatie, woordenboeken, spelling en jongerentaal - en nog heel veel meer.

     > Inkijkexemplaar (mei 2021)

Niet alleen de expert komt in Onze Taal aan het woord, ook de lezers kunnen hun zegje doen. Bijvoorbeeld door te reageren op de inhoud van het blad, of door een mooi of ergerniswekkend taalverschijnsel onder de aandacht te brengen. En zij leveren ons het gros van de taalkronkels voor de populaire rubriek ‘Ruggespraak’ op de achterkant van het tijdschrift. 

Onze Taal verschijnt tienmaal per jaar. Een of twee keer per jaar verschijnt er een themanummer, bijvoorbeeld over het Duits en het Frans als buurtaal, taal en muziek, reclametaal, en ‘taal en geheugen’.

     > Redactie, vaste medewerkers en prijzen

Anderen over Onze Taal

“O ja, trouwens: neem een abonnement op Onze Taal. Dat is een heerlijk blad, over de meest uiteenlopende onderwerpen die allemaal (zijdelings) met taal te maken hebben: slechte slogans (‘een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord’), over taalonderwijs voor vluchtelingen, over waarom een tulp een tulp heet, noem maar op, nooit saai, altijd fijn.”
(Sylvia Witteman, Volkskrant Magazine)

“Een van de zeldzame bladen die je meteen van kaft tot kaft lezen wilt.”
(NRC Handelsblad)

“Het leuke van een tijdschrift als Onze Taal is dat het veel aandacht besteedt aan de rol die de Nederlandse taal in de huidige maatschappij speelt, met alle veranderingen vandien.”
(de Volkskrant)

“There’s no glossy popular magazine in English anything like Onze Taal.”
(Taalkundige Mark Liberman)