In deze woordsudoku moet elke rij, elke kolom en elk zwartomrand blok van drie bij drie vakjes negen verschillende letters bevatten: D, G, I, M, N, O, R, S en T. Ook de drie groepen van negen samenhangende vakjes, elk met hun eigen kleur, moeten aan die eis voldoen. In de diagonaal van linksonder naar rechtsboven ontstaat een woord van negen letters dat bij dit jaargetijde past. In de vakjes met de letters a, b, c, d, e en f ontstaat een controlewoord van zes letters.

© 2017 www.sudoku-variations.com

© 2017 www.sudoku-variations.com

Wilt u meedingen naar de maandprijs? Stuur dan het tienletterwoord en het controlewoord vóór 18 december per mail naar puzzel@onzetaal.nl of per post naar Raamweg 1a, 2596 HL Den Haag (o.v.v. ‘Taalpuzzel juli/augustus 2017’).

Download de woordsudoku.

De winnaar krijgt een van de drie versies van het spel WoordZoeker, beschikbaar gesteld door spellenfabrikant Goliath. De winnaar van de puzzel uit het juninummer is Henny Schoon uit Heemstede. De oplossing was: Virgo, Tweelingen, Kreeft.

Deze woordsudoku is gemaakt door Folkert van der Meulen Bosma. Op zijn website www.sudoku-variations.com zijn tal van uitdagende sudokuvariaties te vinden.