Doordat nieuwswebsites snel veranderen, kan de redactie van Onze Taal niet garanderen dat onderstaande koppelingen nog werken.

  • Speechschrijver Per 1 oktober is Jan Snoek de speechschrijver van koning Willem-Alexander. Daarmee is het voor het eerst dat een Nederlands staatshoofd een eigen speechschrijver heeft. Onder Beatrix en Juliana werd dat werk gedaan door verschillende functionarissen van het Hof, die het ‘erbij’ deden.
  • Alfabetiseringsprijzen Tijdens de Week van de Alfabetisering zijn de jaarlijkse Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt. Bekroond werden de lees-app Letterprins, de Rotterdamse kinderkrant Jong010 en kinderboekenschrijver Rian Visser, voor haar bijdrage aan het gratis beschikbaar maken van digitale boeken en lesmateriaal.
  • Vijftiende In de jaarlijkse ‘QS World University Rankings’ staat de Universiteit van Amsterdam vijftiende in de top-200 van taalkundeuniversiteiten. Ook bij de eerste vijftig waren de Universiteit Leiden (23ste) en de Radboud Universiteit Nijmegen (33ste).