Doordat nieuwswebsites snel veranderen, kan de redactie van Onze Taal niet garanderen dat onderstaande koppelingen nog werken.

  • Alfabetiseringsprijzen Tijdens de Week van de Alfabetisering, begin september, zijn de jaarlijkse Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt. Bekroond werden het project ‘Laaggeletterdheid opsporen in de uitzendbranche’ van de stichting STOOF, de pr-campagne ‘Doe weer mee!’ en de bibliotheek van SCHUNCK*, een multidisciplinaire culturele instelling. 
  • Spelling Nedersaksisch Er is een nieuwe (onofficiële) spelling voor het Nedersaksisch: de ‘Algemene Nedersaksiese Schriefwieze’ (ANS), ontwikkeld door medewerkers van de ‘Wikipedie’ (Nedersaksisch voor Wikipedia). Nedersaksisch wordt gesproken in delen van Noord- en Oost-Nederland.
  • Troonrede Onlangs heeft het Genootschap Onze Taal voor de 25ste achtereenvolgende keer de Troonrede vooraf gecorrigeerd op spel-, grammatica- en andere fouten. “Het is ieder jaar weer een eervolle klus”, aldus Onze Taal-directeur Peter Smulders in het Brabants Dagblad.