Doordat nieuwswebsites snel veranderen, kan de redactie van Onze Taal niet garanderen dat onderstaande koppelingen nog werken.

  • Taalvirtuoos Cartoonist Hans Glock is bij de finale van het spreekwoordenproject Paarse Krokodillentranen (zie ook Onze Taal van oktober) benoemd tot ‘Grootste Taalvirtuoos van Nederland’. Hij bedacht de beste actuele versie van een oud spreekwoord: ‘Zelfs Dries Roelvink heeft het tot BN’er geschopt’ (‘De gestage drup holt de steen uit’).
  • ‘Kapsalon’ ‘Station Kapsalon’ is door 28% van ruim 3000 Rotterdammers gekozen als bijnaam voor het nieuwe centraal station, en kreeg daarmee de meeste stemmen. Andere kanshebbers waren ‘De Haaienbek’ (23%) en ‘De Grote Muil’ (7%).
  • Nieuwslezer Rick Nieman van RTL Nieuws is door het Nederlandse publiek verkozen tot de beste nieuwslezer van Nederland, met 29,6% van de stemmen.
  • Tschüs Het Duitse woord dat het vaakst verkeerd gespeld wordt is tschüs, volgens de krant Die Welt. Op Google is het aantal treffers voor de verkeerde spelling (met twee s’en aan het eind) zelfs bijna twee keer zo groot als dat voor de juiste spelling.