Doordat nieuwswebsites snel veranderen, kan de redactie van Onze Taal niet garanderen dat onderstaande koppelingen nog werken.

  • Onderwijs Eén op de zes Vlaamse leerlingen heeft aan het einde van het voortgezet onderwijs niet de vereiste minimumdoelen voor het vak Nederlands gehaald. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de Vlaamse minister van Onderwijs onder bijna 4000 leerlingen.
  • Berode Op 26 april is op 79-jarige leeftijd Eugène Berode overleden. Berode was de eerste taaladviseur van de Vlaamse publieke omroep BRT, later VRT geheten. Bijna 25 jaar lang voorzag hij de omroepmedewerkers van taaladvies.
  • Typemachine De allerlaatste typemachinefabriek in de wereld heeft haar deuren gesloten. De fabriek in de Indiase stad Mumbai zag de vraag naar schrijfmachines sterk dalen, doordat moderne communicatiemiddelen ook derdewereldlanden hebben veroverd.
  • Debatteren De Godelindeschool uit Naarden heeft het landelijke Basisschool Debattoernooi 2011 gewonnen.
  • Chinees In augustus begint het Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing van de Universiteit Leiden met de allereerste lerarenopleiding Chinees in Nederland. Al sinds 2004 wordt op middelbare scholen het vak Chinees aangeboden en sinds 2010 kunnen leerlingen er ook examen in doen.