Doordat nieuwswebsites snel veranderen, kan de redactie van Onze Taal niet garanderen dat onderstaande koppelingen nog werken.

  • Taalpeil De helft van de Vlamingen vindt het niet prettig of zelfs bedreigend dat ze veel verschillende talen horen en zien in de steden. Voor de Nederlanders ligt dit aantal een stuk lager: 30%. Dat blijkt uit Taalpeil, de jaarlijkse krant van de Nederlandse Taalunie.
  • Di Rupo Elio Di Rupo, de kersverse premier van België, belooft zijn gebrekkige Nederlands aan te pakken. “Ik moet en wil mijn Nederlands verbeteren”, aldus Di Rupo in een reportage voor het programma Telefacts van de Vlaamse televisiezender VTM.
  • Gouden Veer Kees Opmeer, beleidsadviseur jeugdzorg bij de provincie Drenthe, heeft de Gouden Veer 2011 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de best schrijvende ambtenaar.
  • Dialecten-app Het Vlaamse televisieprogramma Man over woord heeft een gratis ‘dialecten-app’ voor smartphones gemaakt. Het bevat een dialectendatabank die laat horen hoe zinnen of woorden klinken als ze door dialectsprekers in Vlaanderen worden uitgesproken. Gebruikers kunnen ook hun eigen dialect toevoegen. 
  • Potdicht Potjesgroentefabrikant HAK wil de aandacht vestigen op de makkelijk te openen deksels van de nieuwe appelmoespotten, en heeft Van Dale gevraagd het daardoor overbodige woord potdicht uit het woordenboek te schrappen.