Doordat nieuwswebsites snel veranderen, kan de redactie van Onze Taal niet garanderen dat onderstaande koppelingen nog werken.

  • Vaagtaal Bezoekers van de website Vaagtaal.nl hebben over je schaduw heen springen tot de vaagste vaagtaal van 2012 gekozen. Andere vage taaluitingen die hoog scoorden, warenspeerpuntoverstijgende acties, skyboxificatie,de voorkant van het probleem en een stip aan de horizon zetten.
  • Woordkeuze kranten In Vlaanderen is er een duidelijk verschil in woordkeuze tussen kwaliteitskranten en populaire kranten, concludeert de Leuvense taalwetenschapper Tom Ruette. In Nederland zijn die verschillen tussen de kranten veel kleiner.
  • Taalpeil Aan nieuwslezers mag je best horen waar ze vandaan komen, zolang ze maar geen fouten maken. Want de media  ̶  zowel radio en tv als de schrijvende pers  ̶  worden nog altijd als voorbeelden op taalgebied beschouwd. Dat blijkt uit een onderzoek dat onder Nederlanders en Vlamingen is gehouden voor Taalpeil, de jaarlijkse krant van de Nederlandse Taalunie.