Hebt u een functie waarin u veel teksten schrijft (zoals brieven, e-mails, rapporten, offertes, websiteartikelen, nieuwsbrieven)? Bent u benieuwd hoe u uw teksten effectiever kunt maken en hoe u er meer structuur in kunt aanbrengen? Volg dan een training Zakelijk schrijven bij Onze Taal. De deskundige taaladviseurs van Onze Taal verzorgen een praktijkgerichte cursus waar u écht iets aan hebt.

Onderwerpen

  • Hoe stemt u de inhoud van uw tekst zo goed mogelijk af op wat u wilt bereiken?
  • Hoe zorgt u voor de juiste toon, afgestemd op uw doelgroep?
  • Wat is de beste structuur voor uw tekst? (Hierbij gaan we in op verschillende teksttypen, zoals e-mails, brieven en (korte) rapporten.)
  • Welke formuleringen kunt u beter vermijden?
  • Hoe zorgt u voor prettig leesbare zinnen, in modern en zakelijk Nederlands?

Doel

In deze training wordt u zich bewust van de eisen die hedendaagse lezers stellen aan teksten. Veel lezers zijn gehaast en lezen teksten ‘scannend’. Hoe kunt u daar bij het schrijven van een tekst rekening mee houden? Hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap duidelijk overkomt en u uw doel bereikt met uw tekst?

Trainers

De training Zakelijk schrijven wordt gegeven door taaltrainers Aleid van de Vooren-Fokma en Linda den Braven.
Lees het blog dat onze taaltrainer Aleid van de Vooren-Fokma schreef over deze training.

Voor wie?

De training is een aanrader voor iedereen die regelmatig teksten schrijft in zijn of haar werk. U krijgt concrete handvatten aangereikt waardoor uw teksten effectiever worden. Tijdens de training staat u weer eens stil bij wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een goede tekst.

N.B. De training Zakelijk schrijven richt zich op tekststructuur en stijl. Spelling en leestekens komen niet aan de orde; grammatica alleen zijdelings – als het bijvoorbeeld gaat om het vermijden van lange zinnen.

Praktische informatie

Ongeveer een maand voor de training ontvangt u van ons een intakeformulier en een korte schrijfopdracht. Uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum ontvangen we graag van u:
- het ingevulde intakeformulier 
- de uitwerking van de schrijfopdracht (deze uitwerking kan - uiteraard geheel geanonimiseerd - gebruikt worden bij de ontwikkeling van het cursusmateriaal) 
- één door uzelf geschreven tekst (deze tekst zal niet worden gebruikt bij de ontwikkeling de training; hij is uitsluitend bedoeld om de trainer een indruk te geven van de vakgebieden van de cursisten en van het type teksten dat zij doorgaans schrijven)

Extra: het boek Check je tekst

Bij de training is het boek Check je tekst van Eric Tiggeler inbegrepen, ter waarde van € 16,50. 

Waar en wanneer?

Deze training wordt in 2018 gegeven op:
dinsdag 20 november in Amsterdam. Deze training is volgeboekt. Data voor het voorjaar 2019 worden half november op deze website vermeld.

Aanmelden

De taaltrainingen van Onze Taal zijn te bestellen in de webwinkel (met korting voor Onze Taal-leden).

Prijs

De training kost € 249,- voor leden van Onze Taal. Voor niet-leden is de prijs € 299,-. Bij de training is het trainingsmateriaal en het boek Check je tekst inbegrepen.

Factuur naar uw werkgever
Inschrijven kan ook telefonisch, bijvoorbeeld als de factuur voor de training naar uw werkgever gestuurd moet worden. Bel ons secretariaat: 070 - 356 12 20 (tussen 13.00 en 16.30 uur).

Wilt u lid worden van Onze Taal en direct profiteren van de korting voor Onze Taal-leden? Een lidmaatschap kost slechts € 42,- per jaar (voor leden in Nederland). Meld u nu aan!

PE-punten

Beëdigde tolken en vertalers kunnen voor het volgen van een training PE-punten aanvragen via de website van Bureau Wbtv.

Meer informatie

Hebt u vragen over de trainingen? Neem dan gerust contact met ons op! Dat kan telefonisch via 070 - 217 16 25 of per e-mail (paula@onzetaal.nl).