Taaltrainingen met open inschrijving

De Taaladviesdienst verzorgt taaltrainingen met open inschrijving op verschillende locaties in Nederland.

Het niveau van deze cursussen is vrij hoog; ze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor taalprofessionals als redacteuren, tekstschrijvers en tolken-vertalers, maar ook voor andere geïnteresseerden met gevorderde kennis van de regels van het Nederlands. (De cursussen zijn niet geschikt voor NT2-leerders. Zie daarvoor dit advies.)

Aanbod taaltrainingen

De Taaladviesdienst biedt in het najaar van 2014 de volgende trainingen aan:

Aanmelding en voorwaarden

U kunt u aanmelden via e-mail. Vermeld uw adresgegevens en telefoonnummer, de datum/data van uw voorkeur en of u lid bent van Onze Taal of niet. Meldt u zich kort van tevoren aan, dan kunt u dat het best telefonisch doen (via 070 - 356 12 20).

Let op: uw aanmelding wordt pas een definitieve inschrijving als we uw betaling hebben ontvangen. Als u twee weken voor de cursusdatum nog niet hebt betaald, vervalt uw aanmelding.  

De maximale groepsgrootte is 16 personen; de groepen zijn overigens meestal kleiner (14 personen). Het minimumaantal deelnemers is 10. Als de cursus niet doorgaat, hoort u dat uiterlijk een week van tevoren. U ontvangt dan uiteraard het gehele cursusbedrag retour. 

De ledenprijs geldt alleen voor personen met een regulier jaarabonnement, niet voor mensen met een proefabonnement. Als u bij uw aanmelding voor een cursus lid wordt van Onze Taal, kunt u direct van de ledenprijs profiteren. De ledenprijs geldt alleen voor een persoonlijk lidmaatschap. Aan een bedrijfsabonnement is dus geen korting op trainingen verbonden.

De cursussen zijn vrijgesteld van btw, omdat ze gelden als algemeen vormend onderwijs.

Voor bedrijven bieden we incompanytrainingen aan; meer informatie daarover vindt u hier.

PE-punten

Beëdigde tolken en vertalers kunnen voor het volgen van de spellingtraining of de opfristraining 5 PE-punten aanvragen via de website van Bureau Wbtv. Voor de Flitstraining werkwoordspelling, de Training praktische grammatica en de Training leestekens kunt u 2 PE-punten aanvragen.

voorjaarsbanner

banner ITV

taalkalender