Spellingsite.nu

Onze Taal heeft in samenwerking met uitgeverij Prisma de website Spellingsite.nu ontwikkeld. Op deze website kunt u de spelling van zo’n honderdduizend woorden, afkortingen en namen opzoeken. Ook kunt u bij elk woord meteen doorklikken naar de bijbehorende spellingregel(s). U ziet dus niet alleen hoe een woord gespeld moet worden, maar ook waaróm dat zo is. 
Spellingsite.nu geeft van elk woord de officiële spelling, maar biedt in enkele gevallen ook alternatieve schrijfwijzen. Dat zijn schrijfwijzen die niet in de officiële woordenlijst staan, maar die wel gangbaar én goed te verdedigen zijn. Deze alternatieven worden duidelijk gemarkeerd als ‘alternatief’.

Staat het woord dat u zoekt niet in de lijst? Stuur het dan in. Dan bekijken we of het voor opname in aanmerking komt. Spellingsite.nu blijft mede dankzij de bijdragen van gebruikers doorgroeien! Meteen antwoord nodig? Bel ons Taalloket: 085 00 28 428 (alleen gebruikelijke belkosten, géén extra kosten, geopend van 9.30-12.00 en 13.30-16.00 uur). 

Boeken over spelling

Onze Taal en uitgeverij Prisma hebben ook de papieren spellinggidsen Spellingwijzer Onze Taal en Snelspelwijzer ontwikkeld. Deze gidsen zijn te koop in de webwinkel van Onze Taal.