Activiteiten van de Taaladviesdienst

Taaladviezen

De adviseurs van de Taaladviesdienst geven elk jaar zo'n 3000 taaladviezen via de Taaladvieslijn (0900 - 345 45 85, € 0,90 per minuut, 9.30-12.30 u). Ook beantwoorden zij taalvragen via e-mail (gratis voor leden van Onze Taal). Daarnaast schrijven ze de taaladviezen die u op deze website kunt lezen en houden ze Spellingsite.nu actueel. Spellingsite.nu is ontwikkeld in samenwerking met uitgeverij Prisma. U vindt er de juiste spelling van zo'n honderdduizend woorden, afkortingen en namen én alle spellingregels.

Tekstcorrectie

De Taaladviesdienst corrigeert dagelijks teksten van bedrijven, instellingen en particulieren. U kunt uw tekst laten controleren op spelling, zinsbouw en leestekengebruik. Lees meer.

Taaltrainingen

De taaladviseurs geven taaltrainingen aan particulieren, zzp'ers en medewerkers van allerlei organisaties (ook in company). Lees meer.

Publicaties

De Taaladviesdienst werkt mee aan de publicaties van het Genootschap Onze Taal. Naast het tijdschrift Onze Taal en de e-mailnieuwsbrieven Taalpost, Woordpost en TLPST zijn dat ook de Taalagenda, Taalkalender, Kindertaalkalender en diverse boeken. Deze publicaties zijn te bestellen in de webwinkel van Onze Taal.

Taaladviseurs

Onder ‘Organisatie’ stellen de medewerkers van de Taaladviesdienst zich kort aan u voor.