Organiseert u een dictee?

Wilt u voor uw collega's, vrienden of familie een dictee organiseren en bent u op zoek naar een vermakelijke en uitdagende tekst? Daarvoor kunt u bij de Taaladviesdienst terecht.

De Taaladviesdienst biedt enkele dictees als kant-en-klaarpakket aan, elk met een eigen thema en moeilijkheidsgraad, van 'een leuke uitdaging voor iedere volwassene' (toegankelijk) tot 'zelfs een kluif voor specialisten' (zeer pittig). U kunt kiezen uit de volgende dictees.

 • Eetdictee: van verantwoorde tussendoortjes tot schranzen bij de Mac.
  Niveau: toegankelijk. "De Nederlander dijt steeds meer uit: we doen ons naar hartenlust tegoed aan chocolaatjes, nacho's en stracciatella-ijsjes."
 • Woondictee: over de woningmarkt en interieurstyling.
  Niveau: toegankelijk. "Er zijn branieachtige doe-het-zelvers die met een paar inderhaast gedownloade tienstappenplannen hun hele huis opkalefateren."
 • Werkdictee: over het nomadische bestaan van de 21e-eeuwse werknemer.
  Niveau: uitdagend. "Ambieert u een dikbetaalde baan in het bedrijfsonroerendgoed of wordt u liever een pro-Deoadvocaat bij een non-profitorganisatie?"
 • Culinair dictee: een ware smaakexplosie tijdens een copieus diner. 
  Niveau: zeer pittig. "Na de coquilles Saint-Jacques, een kalfsentrecote op een mousseline van artisjok en een lycheesorbet met karamelsaus lagen we op apegapen."
 • Juridisch dictee: over advocaten en hun cliënten.
  Niveau: zeer pittig. "De superintelligente advocate in spe betichtte haar medestudenten van een ivorentorenhouding, maar deze quasigeëngageerde patjepeeërs negeerden haar cri de coeur ten enenmale." 

Dicteepakket 

Een dicteepakket bestaat uit:

Elke deelnemer (max. 20) krijgt bovendien:

 • een exemplaar van het tijdschrift Onze Taal
 • een Onze Taal-pen
 • een Onze Taal-schrijfblok

Bestellen

Een dicteepakket kost € 110,- en is te bestellen in de webwinkel van Onze Taal. Als u lid bent van Onze Taal dan betaalt u slechts € 95,-, in dat geval kunt u het dicteepakket bestellen in onze webwinkel onder ledenvoordeel. Deze prijzen zijn inclusief btw  Na uw bestelling nemen we telefonisch contact met u op. Dan kunt u doorgeven welk dictee u wilt afnemen en hoeveel deelnemers er zijn. Bovenstaande prijs is gebaseerd op maximaal 20 deelnemers (prijs in overleg als u meer dan 20 deelnemers verwacht).  

Aanvullende wensen?

Hebt u aanvullende wensen, leg die dan gerust aan ons voor. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een van onze taaladviseurs het dictee te laten voorlezen en/of uitleggen. Dan wordt het afnemen van het dictee niet alleen leuk, maar ook extra leerzaam. U kunt uw wensen doorgeven aan Roos de Bruyn, coördinator van de Taaladviesdienst, tel. 070 - 217 16 26.