Binnenkort verschijnen traditiegetrouw weer onze Taalkalender en Taalagenda. U kunt er nu al op intekenen via onze webwinkel.
(agenda | kalender)
Op het eerste gezicht zijn het al fraaie typografische ontwerpen, al zeggen we het zelf, maar bij nadere bestudering gaat het om meer dan dat: het zijn ware kunstwerkjes, gemaakt door Studio Mals. Bekijk de foto's en de filmpjes, en verwonder je!
Bestel alvast uw exemplaar van de Taalkalender 2017 of de Taalagenda 2017.
En voor kleine taalliefhebbers is er ook komend jaar weer de Kindertaalkalender, gemaakt in samenwerking met Kidsweek. Die is eveneens al te koop in onze webwinkel.
Beide kalenders bestellen? Dat kan met korting!
Reacties Er zijn 7 reacties
Konijn
Komt ergeen agenda voor 2019?
Marike van Doorn
Op 13 mei 2018 wordt gevraagd welke waternaam relatief de meeste a’s bevat. Er is ook een rivier de Aa, die dwars door Almelo loopt.
Huib Brand
Op 5 juli 2017 gaat het op de taalkalender over de uitspraak van het woord auto, ‘au’ of ‘o’?
Aan het antwoord kan nog worden toegevoegd dat beide uitspraken etymologisch te verdedigen zijn, nl. op grond van de ontlening aan het Frans (‘o’) dan wel aan de oudere Griekse herkomst (‘au’).
Maar vooral qua samenstelling is dit woord curieus: het is nl. opgebouwd uit het Griekse element ‘auto’ (‘zelf’) en het Latijnse ‘mobiel’ (‘bewegend’). Met een opbouw uit twee Latijnse elementen zou je kunnen uitkomen op ‘ipsemobiel’, met twee Griekse op ‘autokineet’.
J.Berkhout
Graag een kalender met meer taalweetjes, zoals de eerste kalenders
F v Tilburg
Prachtig, ik kan niet wachten!
Nu nog een goed alternatief voor de stukjes over gebarentaal, want die zijn slaapverwekkend, en zo wil je juist niet je dag beginnen.
Veel succes!
M. de Graaff
Volgens mij is het: er IS 1 reactie en nu ZIJN het er 2.
Jan doejaaren
Ik zal de laatste zijn die het belang van een cover bagatelliseert, maar bedenk ook dat die als eerste sneuvelt. Ik koop deze scheurkalender telkens weer en ben verrast door de wisselende indelingen van jaar tot jaar. Soms is die verrassing aangenaam, soms ronduit naar. Je kunt tenslotte maar iets missen hè?
Spelletjes bekoren me maar matig, alsof de Nederlandse grammatica al voldoende uitgediept is, die kan ik dus best missen. Meer etymologie is altijd interessant en absoluut leerzaam zijn de zogenoemde dubbelgangers, denk aan overlèggen en óverleggen bijvoorbeeld.