Zaterdag 6 november is dé dag voor dicteeliefhebbers: dan kunnen ze hun tanden zetten in een nieuw Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het Groot Dictee wordt voor de vierde keer live uitgezonden op NPO Radio 1 (van 11.00 tot 13.00 uur). Twintig bekende Nederlanders nemen het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat (die onder andere zijn geselecteerd tijdens het Groot Dictee-spelspel). En thuis schrijft u natuurlijk allemaal mee!

Het programma wordt dit jaar uitgezonden vanuit de Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen, en Onze Taal is er ook weer bij. De Taaladviesdienst doet het nakijkwerk en Vibeke Roeper, directeur van Onze Taal, zal de winnaar bekendmaken.

Wim Daniëls zorgt elk jaar voor een actueel en herkenbaar dictee, waar natuurlijk weer valkuilen en instinkers in zitten. Een goede voorbereiding is dus vereist!

Gastheer Frits Spits helpt u alvast een stukje op weg. De komende week bespreekt hij in korte filmpjes verschillende onderwerpen, waarbij de Taaladviesdienst extra uitleg geeft.

 

Hoe zat het ook alweer met werkwoordspelling?


Klik hier voor meer informatie.

 

Hoe zat het ook alweer met de c en de k?


Klik hier voor meer informatie.

 

Hoe zat het ook alweer met hoofdletters?


Klik hier voor meer informatie.

 

Hoe zat het ook alweer met verkleinwoorden?


Klik hier voor meer informatie.

 

Korte ei of lange ij?


Klik hier voor meer informatie.

 

Hoe zat het ook alweer met samenstellingen?


Klik hier voor meer informatie.

 


Oefenen kan ook met ons dicteewoordenboekje Meer dan 5000 venijnige dicteewoorden. Succes verzekerd!
Prijs voor leden: € 12,49. Prijs voor niet-leden: € 14,99.