Het Instituut voor de Nederlandse Taal is begonnen met zijn jaarlijkse woordverkiezing. Hierbij gaat het niet om uw favoriete woord of om het woord dat het meest kenmerkend is voor het afgelopen jaar, maar om een woord dat u liever nooit meer hoort. Winnaars van voorgaande edities zijn bijvoorbeeld diervriendelijk vlees (2016), me als bezittelijk voornaamwoord (2015) en oudjes (2014). 

Vanaf vandaag kan iedereen via de speciale website woorden insturen, en vooral ook laten weten waaróm die woorden uit de taal zouden moeten verdwijnen. Vervolgens worden er twee keer tien woorden geselecteerd - een serie voor Nederland en een serie voor Vlaanderen - waarop vanaf 30 november gestemd kan worden. Op 7 december worden de twee winnaars (of beter: verliezers) bekendgemaakt. 

Ook Van Dale is begonnen met zijn ‘Woord van het jaar’-verkiezing. Tot en met 28 november kunnen via de Nederlandse en de Vlaamse website woorden worden ingestuurd, waarna er op een selectie daarvan gestemd zal kunnen worden. De uiteindelijke winnaars worden op 20 december bekendgemaakt. 

De ‘Woord van het jaar’-verkiezing van Onze Taal gaat aanstaande maandag (20 november) van start. Ook deze verkiezing kent twee rondes: één waarin u woorden kunt insturen en één waarin u kunt stemmen op een selectie van deze woorden. De winnaar wordt op 30 december bekendgemaakt. 

Vorige Volgende