Twitter-berichten mogen voortaan 280 tekens bevatten in plaats van 140. Twitter experimenteerde sinds september al met de langere berichten en heeft de regels nu definitief aangepast. Alleen twitteraars die communiceren in Chinese, Japanse en Koreaanse tekens zijn nog aan het oude maximum gebonden, omdat deze talen minder karakters nodig hebben, aldus Twitter. 

Op Twitter (en in andere media) wordt wisselend gereageerd. Velen vinden de ruimere regel afbreuk doen aan de charme van het medium en betreuren het dat gebruikers niet meer gedwongen worden om hun boodschap kernachtig te verwoorden. Volgens Twitter zal dit wel meevallen, omdat tijdens het experiment bleek dat de meeste gebruikers vasthouden aan de 140 tekens; slechts 5 procent van de berichten is langer, en slechts 2 procent is langer dan 190 tekens.

Twitter, dat sinds maart 2006 bestaat, hanteerde de 140-tekens-regel omdat het platform is gebaseerd op sms-berichten. Die berichten kunnen maximaal 160 tekens lang zijn: Twitter reserveerde er destijds 140 voor het bericht en 20 voor de gebruikersnaam. (AD, NRC)

Vorige Volgende