Wens je een onbekende nieser gezondheid?

Wat doe je als een onbekende in de trein of wachtkamer niest? Wens je hem of haar dan gezondheid?

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

ja(860 stemmen, 72%)

nee(331 stemmen, 28%)

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 56 reacties

Alberdien-Jacobien

erg verassende uitslag!!
#pietensint #gezelligheidophetinternet
#Stopcontact

Theunis

Ten eerste vind ik het haast een raar soort bijgeloof om iemand gezondheid toe te bezweren. Ten tweede: je zegt toch ook niks als iemand hikt of hoest of geeuwt? Lekker laten gaan. Ten derde: soms vind ik het uit beleefdheid wel oké om gezondheid te zeggen of toebedeeld te krijgen, maar dat gaat toch vooral om bekenden.

Jan

Nou… ik zou zeggen dat je de geschiedenis van je rekenmachine niet moet wissen. Dit kan als zeer ongewenst worden ervaren. Verder is gezondheid zeggen tegen onbekenden in mijn opinie een vorm van beleefdheid.

Manouk

Mirjam Triller schreef: “Ja natuurlijk doe ik dat, niet omdat ‘het een sociaal gewenst antwoord is’, wat een achterdocht en chagrijn! Zo kom je soms juist in gesprek met iemand. En als je het niet leuk vindt dat ik dat doe omdat je dan mijn aandacht krijgt, nou dan heb je pech. Ben je boos, pluk een roos en stop je chagrijn in een doos. Hopsa!” - Ha, zo is het maar net!

Ricky

ik vind niezen het lekkers en zo hard mogelijk en ‘t liefs ‘n paar keer achter elkaar das lekker hahaha ja, en dan wil ik geen geklets van,” gezondheid” horen.Ik vraag niet om aandacht wat komt komt.

Asima

Ik viNt Het eRg RasiCtiSch dAt er zo GedaAn worT oVer VroUwen

asima

Is dit nou weer de bedoeling dat alleen vrouwen ziek zijn?!
Op de foto staat een vrouw

Astrid Bouwman

ik zelf denk er meestal niet aan om iemand gezondheid te wensen, maar in amerika, waar ik nu woon, haast iedereen zich bij iedere nies ‘bless you’ uit te roepen.

Harry Raad

Beide keuzes zijn mogelijk, het is maar net hoe het op je overkomt in een bepaalde situatie. De toeschouwer en de veroorzaker zijn deelnemers met wisselende stemming / karakter.  Bij een ja is er sympathie / medeleven, bij een nee is er sprake van ongeïnteresseerdheid / ergernis. In een kleine ruimte kan je het niezen m.i. beter dempen.

Mirjam Triller

Ja natuurlijk doe ik dat, niet omdat ‘het een sociaal gewenst antwoord is’, wat een achterdocht en chagrijn! Zo kom je soms juist in gesprek met iemand. En als je het niet leuk vindt dat ik dat doe omdat je dan mijn aandacht krijgt, nou dan heb je pech. Ben je boos, pluk een roos en stop je chagrijn in een doos. Hopsa!