Verkiezing van de ‘Beste leraar Nederlands van 2017’

De afgelopen maanden hebt u in het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1 en het programma De Bende van Annemie op VRT Radio 1 kunnen kennismaken met twaalf docenten die door hun omgeving kandidaat waren gesteld voor de titel 'Beste leraar Nederlands van Nederland en België 2017'. Een vakjury, bestaande uit Trudy Coenen, Peter-Arno Coppen en Frans Daems, heeft drie van die docenten genomineerd voor de titel.

Nu is de keus aan u! Stem hieronder op de genomineerde die volgens u de titel 'Beste leraar Nederlands van 2017' verdient. Dit kan tot vrijdag 19 mei, 18.00 uur. De uitslag wordt op zaterdag 20 mei in een bijzondere uitzending van De Taalstaat bekendgemaakt. De prijs  zal worden uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker.

De genomineerden:

1. Henk ter Haar is leraar Nederlands en teammanager van de vmbo-afdeling van de gereformeerde scholengemeenschap Guido in Arnhem.


2. Tamara Stojakovic is docent Nederlands op het Atheneum MXM in Merksem. Tamara was ook te gast bij De Bende van Annemie. Luister dat gesprek hier terug.

3. Didy Pijpker is docent Nederlands op de nevenvestiging in Siddeburen van het Eemsdeltacollege.


• De zoektocht naar de beste leraar Nederlands van 2017 wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands (uit België) en Klasse.be (ook uit België).

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

Henk ter Haar(1955 stemmen, 28%)

Tamara Stojakovic(3182 stemmen, 45%)

Didy Pijpker(1867 stemmen, 27%)

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 160 reacties

Chernor

Mijn stem gaat naar mevrouw Tamara.

Proficiat mevrouw Tamara!
We zijn altijd trotst op u. Het is zonder twijfel dankzij uw begeleiding en aanmoedigen dat sommigen onder ons (ex okan studenten van spectrum school) bijna aan het afstuderen zijn in het hoger onderwijs.  Het feit dat we nu positieve betrokken voelen in dit samenleven en onze kansen op de arbeidsmarkt aan het vergroten zijn, zullen we u nooit vergeten.

U bent zonder twijfel de winner.

 

Ingrid

Zo trots op zo’n collega om zo veel redenen.

Vesela Subotic

Way to go Tamara! Wij weten hoe moeilijk Nederlandse taal is. Wij zijn zeer trots op jou!

lindsay

You go Tamara! Doe het maar eens, zo’n topleerkracht Nederlands worden, en ervoor kiezen als je oorspronkelijk anderstalig bent. Heel veel respect en bewondering voor haar inzet en ambities! Ik hoop dat je wint 😊

castillo maria

Tamara ,proficiat !!!

Katrien Mortier

Tamara is een positief rolmodel voor anderstalige jongeren. Ze heeft haar afkomst tot meerwaarde omgevormd. Zo mooi en waardevol!

Firmin

Yes ‘she’ can

Laura

Mijn stem gaat naar Henk ter Haar. Hij maakt zijn Nederlands lessen zo dat het interessant is voor onze generatie. Hij begint met een nieuwe manier van lesgeven en dat is wat we nodig hebben in onze samenleving. We moeten ons focussen op de toekomst en daar is hij mee bezig.

Lemmens Anne-marie

Aangrijpende getuigenis van leerling met Marokkaanse roots,die getuigt van veel respect en dankbaarheid ,voor de kansen die haar zo werden aangereikt.
Proficiat voor de inzet en engagement van Tamara,om zich zo open te stellen voor die meisjes,niet alleen om Nederlands onder de knie te krijgen ,maar ook hen te stimuleren,motiveren,om te vechten voor een toekomst in ons land!
Prachtig die band van leerkracht met haar leerling.
Zelf heb ik ook ,als vrijwilliger,enkele jaren bij okan lesgegeven.
Ongelooflijk ,wat je van de meeste mensen terugkrijgt!

Tamara bosnia flower

Bosnia flower