Stopt het Groot Dictee terecht?

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal stopt ermee. Had het dictee inderdaad zijn langste tijd gehad?

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

ja(308 stemmen, 25%)

nee(939 stemmen, 75%)

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 84 reacties

Hans Niemeijer

Een ander soort dictee zou ik goed vinden, het leek mij te vaak erg ouderwets en wat gekunsteld. De Belgische televisie kan er altijd nog mee doorgaan.

Frans Denissen

Oef! Het werd tijd! Er zijn met onze mooie moedertaal toch echt wel boeiender en zinvoller spelletjes te bedenken dan het Groot Dictee, waarmee keer op keer de absurditeit van onze zoveelste spelling werd benadrukt.

DUCHATEAU

Het is enorm spijtig dat het Groot Dictee verdwijnt. Duizenden televisiekijkers beleefden er elk jaar heel veel genoegen aan. Waarom niet eens proberen het dictee zelf te verbeteren? De tekst zou toch in een normaler woordgebruik kunnen worden gesteld. Dat zou dan zeker een normaler resultaat opleveren. Ook de vele kijkers zouden er weer trek in hebben en zeker weer kunnen meedenken over de Nederlandse spelling.

huguette van raemdonck

Er is meer onzin te zien op het scherm dan een oefening in spelling ... Vaak moet ernst wijken voor pulp.

Marijke de Jong

Ik ben een van die trouwe dicteemakers die is afgehaakt, omdat ik de teksten te ridicuul en te gericht op het maken van fouten vond; niet meer leuk om zelf mee te doen. Ik zou zeggen, verander daar wat aan, dan worden de kijkcijfers vanzelf weer hoger.

Ann Paeschuyzen

Het Groot Dictee is zonde van de zendtijd, maar Temptation Island niet? Eerlijk gezegd: ik zie de logica niet…

Bernard Jacobs

De resultaten van het dictee zeggen meer over de absurditeit van de spellingsregels dan over de beheersing ervan door de kandidaten.

Ria Balk

Oké, ik begrijp dat het Groot Dictee niet voor iedereen weggelegd is, maar er is tegenwoordig zo veel te zien. Dan kun je ook verwachten dat de kijkcijfers zich spreiden over al die programma’s. Maar je zou toch wel verwachten dat er enige diversiteit in het aanbod mag blijven. Waarom dan niet één keer per jaar een programma zoals het Groot Dictee. Ik geniet er al jaren van!

Ludo Helsen

Het Groot Dictee bracht wel de aandacht voor het schrijven van juist Nederlands even in beeld , maar het werd steeds meer een eenmalige wedstrijd voor virtuozen , terwijl het volk steeds minder en minder afwist van essentiële spellingregels.

Ton Jeursen

Ik ben het met P.J.v.Aken eens. De gewone kijker, waaronder ik,  haakt na de eerste zin al af. In andere vorm of eenvoudiger of minder buitenlandse woorden wil ik weer gaan kijken.