S.P.E.L.-show: leuk programma?

Vanavond is de derde aflevering van de S.P.E.L.-show op tv, de quiz van Astrid Joosten die niet alleen onderhoudend moet zijn, maar ook nadrukkelijk een educatief doel heeft.

Of het programma geslaagd is? Daarover lopen de meningen uiteen. De uitzendingen trokken tot nu toe veel kijkers, maar bijvoorbeeld Hans Lips van Het Parool vond de vragen wel erg makkelijk. Marc van Oostendorp heeft grotere bezwaren: hij schreef op Neerlandistiek dat het in de quiz “helemaal niet om de taal” gaat. Wat vindt u ervan? 

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

Ik kijk graag naar de S.P.E.L.-show(224 stemmen, 49%)

Andere taalprogramma’s vind ik leuker(38 stemmen, 8%)

Ik zou liever andere programma’s over taal willen zien(194 stemmen, 43%)

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 44 reacties

ImacFran

Gelukkig bestaat er ‘programma gemist’. Dan weet ik wat ik niet gemist heb. Beetje saai, als ik dat mag zeggen. ‘k Had beter verwacht.

L.v.d.Gaag

Bij gebrek aan een beter programma kijken we.  Het is inderdaad show en daar is eigenlijk alles mee gezegd. Als je er niet naar kijkt mis je weinig. De BN-ers mogen van mij wel weg want voegen weinig toe. Nodig 29 mensen uit die wat met taal hebben i.p.v. 26 en laat het lot beslissen wie er achter de 3 lessenaartjes komen te staan.

Peter Kraft

Ik vind de S.P.E.L . zeldzaam onnozel. Astrid Joosten onwaardig. Ik heb er één keer naar gekeken en dat vond ik voldoende.

Henny Smeenk-Smale

Sjongejonge, wat zijn we weer erudiet. De een voelt zich nog beter dan de ander. Het is gewoon een leuk programma voor - naar mijn mening - best een brede doelgroep. Niks aan doen, lekker zo doorgaan.

René Reijpert

Het moet niet gekker worden! Truttigheid van de bovenste plank.

de waard

Ik ben het eens met Marc van Oostendorp. De taal wordt gebruikt om er een “leuk” spelletje van te maken. Lachen, gieren, brullen…...

Leida Prins

Zie bij de reacties veel negativiteit. Eigenlijk wel logisch. De mensen die lid zijn van “onze taal” tonen door hun lidmaatschap al dat zij liefhebber van de Nederlandse taal zijn. Maar….denk nu eens aan al die mensen, die niet zoveel opleiding hebben gehad. Ik denk dat juist die mensen hier, door de eenvoud, er wat van opsteken. Van mij mag het programma verlengd worden.

Maja

Helaas, ik had me erop verheugd, maar het programma is het aankijken niet waard. Om maar niet te spreken van het aanstellerig gedrag van de BN’ers waar Astrid zich in laat meeslepen. Dat is toch beneden haar stand. Een komma is wat anders dan een apostrof Astrid. Een betere voorbereiding is vereist, maar hopelijk komt er geen reprise.

Rudy Schreijnders

Tenenkrommend slecht

Lucy van Dael

10 voor Taal was beter programma ,maar gezien het uiterst povere aanbod van wat kennis en intelligentie vereisende aandacht ben ik al blij dat er met dit programma uberhaupt een poging daartoe gedaan wordt !