Praten tegen huisdier?

Praat u tegen uw huisdier? Laat het hieronder weten. En zou u ook uw keuze willen toelichten? Waarom praat u niet of juist wel tegen uw huisdier? En tegen welk soort dier wel of juist niet? En wat zegt u dan zoal? Prijst u alleen het voer aan dat u klaarzet of stort u ook weleens uw hart uit? Of communiceert u misschien weleens via uw huisdier met uw menselijke huisgenoten? (“Heeft het andere baasje nu weer niet opgeruimd?”) We horen het graag!

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

wel met mijn huisdier(916 stemmen, 95%)

niet met mijn huisdier(8 stemmen, 1%)

niet van toepassing, want ik heb geen huisdier(43 stemmen, 4%)

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 80 reacties

Johan

Ik praat dagelijks met mijn kippen en ze luisteren heel aandachtig (soms). Ik wens ze goedemorgen en vraag of ze honger hebben. Ik zeg ze ook wanneer ze hun lunch kunnen verwachten, nl. als ik terug ben van weggeweest. Dit doe ik ook met de hond van het erf waarop ik woon en ik weet zeker dat de dieren het prettig vinden, vooral de hond.

Marjolijn

Ik praat tegen onze twee konijnen. Meestal vertel ik ze hoe ze zich gedragen: “Wat ben je toch weer gulzig!” of “Oh, wat lig je lief!” of “Hé, doe eens niet zo onaardig tegen elkaar!”. Ze kijken me dan glazig aan. Ook vertel ik wat ik ze voor eten geef. En als ik ze oppak en knuffel, zeg ik lieve dingen tegen ze. Mijn man vindt het raar. “Tegen dieren praat je niet.” Maar ik vind het heel natuurlijk!

Evert-Jan

Ik praat zeker met mijn kat. Ik zeg bijvoorbeeld: “Ik ga nu even boodschappen doen, maar ben zo weer terug.” En als ik naar bed ga, wens ik haar een goede nacht. En ‘s ochtends zeg ik “Goedemorgen!” Dat soort kleine dingen. Ze is een huisgenoot, dus daar praat je tegen, vind ik. En soms miauwt ze ook terug.

Dini Commandeur

Jazeker praat ik met mijn kat. Geen diepzinnige discussies, maar meer korte opmerkingen, zoals, ‘wat ben je toch lief,’ en ook ‘NEE, niet over mijn toetsenbord lopen!’ Hij begrijpt dat natuurlijk best, maar luisteren, ho maar. 😊

irene

Aldoor ja. Dat moet, hoe kan hij anders weten dat hij de fijnste liefste en knapste kat van heel het universum (en ver daarbuiten) is en dat wij hem nooit nooit in de steek zullen laten en altijd voor hem zullen blijven zorgen ook als hij oud en minder vief is. Als ik hem dat niet elke dag bevestig, maakt hij zich zorgen (het is een aanlopertje).  Ook overleg ik dagelijks met hem over zijn eten. Dat is wel elke dag vrijwel hetzelfde maar hij stelt de routine op prijs. Hm. Bestaan er eigenlijk wel mensen die niet tegen hun huisdier praten?

Inge

Ik vertel mijn hond wanneer ik wat ga doen (we gaan wandelen, ik ga werken en jij gaat braaf oppassen, we gaan met de auto naar de schoonouders, die of die komt zo op bezoek of dingen zoals wat ben je mooi of braaf…), of als ze blaft vragen wat er aan de hand is. Ik ben nu zwanger en vertel haar regelmatig wat er gaat gebeuren. Alles waar zij iets mee te maken heeft krijgt ze te horen, ook tijdens de wandelingen. Ik ga bijvoorbeeld niet vertellen hoe het op mijn werk was of als er iets dwars zit gaan we knuffelen maar dat vertellen gaat me dan weer iets te ver.
Ik praat ook tegen slakjes en vogeltjes en zo haha.

Inge van Kampen

Ik praat zeker met mijn 3 katten en ze praten ook altijd terug. Wel in hun eigen kattentaal maar die begrijp ik inmiddels. Elk geluid dat ze maken is anders en betekent iets anders. Ook aan hun lichaamshouding, (stand van de oren, stand van de staart, blik in de ogen, hoog of laag op de poten, etc.) kun je zien wat ze willen, hoe ze zich voelen.

Rosalind Hengeveld

Wanneer mijn poesje miauwt dat het niet meevalt op de vroege morgen, beaam ik dat volmondig.

P.

De juiste optie ontbreekt.

Ik praat nooit mét, maar alleen tégen mijn huisdier. Heb de hond er nog nooit op kunnen betrappen terug te praten, dus van “praten mét” is geen sprake.

Mir

Ik praatte altijd al tegen mezelf, de radio, de tv, de computer en diverse andere objecten. Dus ja, nu ik een kat in huis heb, is zij ook de klos. Maar niet specifiek omdat het een levend wezen is, dus.

Ik praat eigenlijk tegen alles behalve mensen, haha. Gewoon om m’n eigen gedachten te kunnen ordenen (en frustraties kwijt te kunnen zonder iemand te beledigen).