Praten tegen huisdier?

Praat u tegen uw huisdier? Laat het hieronder weten. En zou u ook uw keuze willen toelichten? Waarom praat u niet of juist wel tegen uw huisdier? En tegen welk soort dier wel of juist niet? En wat zegt u dan zoal? Prijst u alleen het voer aan dat u klaarzet of stort u ook weleens uw hart uit? Of communiceert u misschien weleens via uw huisdier met uw menselijke huisgenoten? (“Heeft het andere baasje nu weer niet opgeruimd?”) We horen het graag!

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

wel met mijn huisdier(916 stemmen, 95%)

niet met mijn huisdier(8 stemmen, 1%)

niet van toepassing, want ik heb geen huisdier(43 stemmen, 4%)

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 80 reacties

Irene

Ik praat tegen al mijn dieren. Over van alles. Maar vooral om te zeggen dat ik ze zo leuk vind. Mijn vriend vraagt altijd aan de kat ‘wie is het leukste katje van de wereld en omstreken?’. En dan geef ik het antwoord dat onze kat dat is… Beetje infantiel maar zo leuk!

dore mulder

Omdat niemand in mijn omgeving Sranang tongo praat, naast het Nederlands de voertaal in Siriname, sprak ik altijd met mijn poes deze taal.
Wonderlijk ze snapte alles ,zelfs op een vraag kreeg ik bevestiging met
een lieflijk, altijd :Ja (miauwtje)

Len

Reisverslag van een kat - geschreven door Hiro Arikawa. Erg leuk, in deze context!

Angelique Bornet

Wanneer ik thuis kom, dan wacht mij, door mijn honden, altijd weer een blije en vrolijke ontvangst en daarop reageer ik : ‘‘Mijn lieve trouwe vriendjes….....’’ Ik praat de hele dag met mijn viervoeters. Ik praat ook tegen de vogeltjes in de tuin en tegen de poes en de hond van de buren. Praten doe ik de hele dag tegen de honden. Mijn trouwe viervoeters luisteren naar mij.
Op straat zeg ik ook altijd iets leuks tegen een hond en zelfs het minder vriendelijke baasje of vrouwtje zie je ontdooien.
Het is heerlijk en maakt vrolijk om tegen dieren te praten. De meeste mensen kunnen niet luisteren, dieren kunnen dit wel.

Chris W

Ik had vroeger poezen, en praatte ermee in alle toonaarden. Eentje in het bijzonder werd erg ziek en kon niet meer eten of slikken. De idee dat hij zou sterven verdriette me zo dat ik hem beweende en bezwoer te genezen. Ik voerde hem rauw geklutst ei met suiker via een pipet. Hij genas en leefde nog zeven jaar langer. Hij begreep goed dat hij belangrijk was voor mij. Nu praat ik met alle dieren die ik ontmoet, en met mijn planten ook.

Pascale Fuchs

Wij *(Stichting Met dieren meer mens) hebben een aantal jaren geleden een onderzoek gedaan waaruit bleek dat 92% van de huisdiereigenaren met zijn dier praat!  Van de dagelijkse dingen tot echt zielenroerselen. 70% van de eigenaren denkt ook dat het dier hem of haar begrijpt.

Marloes

Héérlijk, praten met dieren. Ik praat de hele dag door tegen mijn kat als ik thuis ben. Elke ochtend zeg ik “het baasje gaat weer, tot vanavond” en als ik thuiskom is het standaard “hey schatje, ik ben er weer”. Soms hebben hij en ik hele gesprekken, meestal als hij terug miauwt omdat hij het ergens niet mee eens is. Af en toe vertel ik wat ik heb meegemaakt of hoe ik me voel, of vraag ik hem om raad. En met complimenten strooien doe ik natuurlijk ook, “wat een brave kat”, “goed zo.” Mooi dat veel meer mensen op deze manier tegen hun kat praten. Het voelt gewoon fijn.

En op dezelfde manier praat ik tegen onze paarden. Daar komt helemaal vaak “braaf” en “goed zo” en “knap paard” bij kijken.

marloes

Ik kwebbel de hele dag door tegen de kat(er) over werkelijk alles. Vooral als ik alleen thuis ben. Als ie niet slaapt loopt ie toch de hele tijd achter me aan… dus dat is handig.  Wat ik vertel? Zo ongeveer alles wat hieronder door anderen is gemeld. Hij weet alles van mij, maar hij heeft hersens ter grootte van een pinda, dus vergeet het (gelukkig) allemaal erg snel.

Patricia

Altijd, de hele dag door, ze praten ook terug in hun eigen voor mij herkenbare miauwtjes. Overigens praat ik ook tegen andere dieren die ik onderweg tegenkom, tot en met de hommeltjes aan toe (en nee volgens mij ben ik niet gek, wel op dieren en alles wat leeft). Voorwerpen krijgen er regelmatig van langs met niet te herhalen woorden….

J . Groot

Lees Rudy Kousbroek Wat en hoe in het Kats