Onze Taal-omslag 2017

Welk omslag uit de jaargang 2017 vindt u het mooist? Laat het ons weten! In januari maken we bekend welk omslag en dus ook welke illustrator of fotograaf als winnaar uit de bus is gekomen.

Wilt u de omslagen groter zien? Klik dan op de afbeelding.

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

Bedankt voor uw stem.

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 18 reacties

pragt

Als oud militair moet ik lachen om de z.g. badges. Wel kleurrijk!

Thérèse Frankenhuis

Hoewel ik de twee omslagen van Tom Croes wat mij betreft veruit het mooiste beeld hadden, heb ik gestemd op Ginger en Milk omdat ze ook een originele link met het thema hebben gelegd. Dat is niet altijd gemakkelijk en hier erg goed gelukt.

Essenberg, Maria

In het geheel genomen vind ik alle omslagen de moeite waard, maar de nr “i” springt er voor mij uit!

M.Berends

Waar kijk ik naar? Wat stelt het voor? Waar gaat het over? Kortom, de voorkant van blad i heeft mijn volledige aandacht en laat mij niet meer los!

Casper Markesteijn

B is helder, goed te lezen, mooie foto van een goede kop. In het algemeen vind ik de diapositief letters, zeker tegen een lichte ondergrond, altijd slecht leesbaar.

Carlo Fiscalini

Ook ik kies voor I. Taal en schrift van Mathijs Sluiter. Ik deel de argumenten van anderen die dezelfde keuze maakten. Voor een blad over onze Nederlandse taal vind ik een omslag die verwijst naar allerlei vormen van letters en dus van schrift het meest passend, en ook uitnodigend. In feite zijn alle overige omslagen portretten, van mensen en van dingen, waarover dan een artikel in het blad staat. De omslag I. lijkt te intrigeren. En kan slaan op de hele inhoud van het blad. Brengt volgens mij daarom mensen eerder tot het inkijken, lezen, dan een portret van iemand of iets waar potentiële lezers niet in geïnteresseerd zijn. Voor abonnees maakt dat geen verschil, want die lezen elke aflevering. Maar voor de losse verkoop is een intrigerende omslag eerder reden om te kopen ...  .
Met de beste wensen voor Onze Taal en de redactie voor 2018!

Wil

Ik dacht: “eerst even stemmen en dan het resultaat tot zover bekijken”. Mooi niet dus, zodra je hebt gestemd kun je het resultaat niet meer zien. Foutje? Graag even herstellen, bedankt.

Edith Owel

Mijn voorkeur is de omslag van 7/8: Poezie op straat (F dus).               
Gedichten lezen en doceren is voor mij een leuk onderdeel van de ´taal´ en op de omslag zijn gedichten te lezen en te bekijken (ingebed in de ´vormen´) op een toepasselijke wijze bij het thema ´poezie op straat´. Erg knap gedaan. De frisse kleuren blauw en groen samen met veel wit maken het een vrolijk omslag voor de uitgave van juli en augustus. Hulde!

Gerda Kooger

Omslag A, omdat die zo mooi weergeeft dat (onbegrijpelijk) jargon óveral voorkomt.

Rob S

Ik kies voor omslag i van Matthijs Sluiter omdat die het meest appelleert aan ‘taal’...