Omslagverkiezing 2018

Hoewel taal misschien niet het makkelijkste onderwerp is om te illustreren, lukt het onze omslagillustratoren elke maand weer om er iets bijzonders van te maken. We zijn trots op de jaargang van 2018, niet in de laatste plaats dankzij de nieuwe vormgeving van ontwerpbureau Manifesta Rotterdam. Wat vind jij het mooiste omslag?

Prijs

De winnende illustrator wint een taart met zijn eigen ontwerp. En onder degenen die een reactie achterlaten met een motivatie van hun stem, verloten we een boek

Om de omslagen beter te kunnen bekijken, kun je op de afbeelding klikken. 

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

Bedankt voor uw stem.

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 255 reacties

Diana Rupke

Ik kies voor A… ik vind het een indrukwekkende en betoverende cover.
Toen ik ze allemaal af ging, bleef A mijn aandacht vragen. Hij is onweerstaanbaar!

F.H.Vos

Ik kies voor D omdat het ik vind dat het heel erg belangrijk is dat de volgende generatie perfect nederlands leert in de hoop dat zij de huidige golf kunnen keren van ‘verloedering’van onze mooie nederlandse taal. Tegelijkertijd laat het plaatje zien hoe in de boeken - de literatuur - zo prachtig kan worden gegoocheld (niet ‘gegoogled) met onze taal dat er juweeltjes van poëzie kunnen ontstaan die ons hart raken.

E.M Koster

B om de sprekende kleur en de rustige mooie tekening.

Jantine Schipper

........prachtig uitgebeeld zie ik hierin mijn eigen ervaring/beleving met hoe ik mij nu veel beter ‘verwoorden’ kan, sinds de komst van ‘geschreven praat’ via bijvoorbeeld het item e-mail.

Ton

Ik kies voor E omdat dit ook voor de jeugd uitdagend is. Laat, via een strip, de jeugd geïnteresseerd raken voor taal. Vrolijk, lichte kaft die om aandacht roept.

Sandra

Absoluut A. Sowieso vanwege de prachtige kleuren en mooie tekening maar zeker ook omdat de afbeelding zonder gedrukte woorden perfect de inhoud van het artikel verbeeldt: de krachtigste stemmen in deze tijd zijn – helaas, want het stemt me droevig – de stemmen die zich laten horen op internet. De woorden van deze stemmen zijn jammer genoeg krachtiger en luider geworden dan die van het ‘ouderwetse’ geschreven woord. Frank Dam heeft dit niet alleen oogstrelend maar ook zeer treffend weten te verbeelden.

Philippe De Cleen

A. Visueel prikkelende cover. Bevordert de behoefte tot lezen.

L. Schotel

IK kies voor D,(als enige vrees ik!) want de jeugd móet het ABN perfect leren beheersen, in woord en op schrift.. Wat je af en toe om je heen hoort, is meer dan ergerlijk. Het is wel ABN, maar dan Alles Behalve Nederlands.

Hanneke Scheepers

Beste medewerkers.            5-12-2018.

Samen met onze kleinkinderen hebben we gekozen voor E .
Het bekende en drukke plaatje om even niets te doen.
Wij vinden het heel belangrijk, ook langs deze weg, de interesse te wekken.
Om met de kinderen over taal te praten.
Een vriendelijke groet.
Hanneke.

Daniël

Cover B, om diverse redenen. Dankzij de kleur geel valt hij goed op, de tekening is een intelligente en grappige illustratie van het thema en bovendien mooi gemaakt (let op die schaduw!), en, zeker niet onbelangrijk, de cover als geheel is sober en niet onrustig, wat bijdraagt aan de zeggingskracht.