Omslagverkiezing 2018

Hoewel taal misschien niet het makkelijkste onderwerp is om te illustreren, lukt het onze omslagillustratoren elke maand weer om er iets bijzonders van te maken. We zijn trots op de jaargang van 2018, niet in de laatste plaats dankzij de nieuwe vormgeving van ontwerpbureau Manifesta Rotterdam. Wat vind jij het mooiste omslag?

Prijs

De winnende illustrator wint een taart met zijn eigen ontwerp. En onder degenen die een reactie achterlaten met een motivatie van hun stem, verloten we een boek

Om de omslagen beter te kunnen bekijken, kun je op de afbeelding klikken. 

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

Bedankt voor uw stem.

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 255 reacties

Marijke

E: is het volgens mij. Lekker door onze taal heen.

Kathleen Van Steendam

Mijn voorkeur gaat naar B: Taal van kleding. Fris, gestileerd, sober. De gele achtergrond trekt de aandacht, de blanco blaadjes laten ruimte aan invulling en verbeelding. Precies goed in deze eeuw van de vrouw ...

Bonnie Reynell

Mijn keuze valt op D vanwege a) uitstekend gebruik van kleur, waardoor ‘ONZE TAAL’ en ‘5’ duidelijk naar voren komen, en tegelijkertijd in evenwicht blijven met de illustratie; b) de kracht van het figuur en het speels weergeven van het idee achter het thema, alweer met helder kleurgebruik (zwart en wit op geel); en c) eenvoudig maar doeltreffende typografie, met met nadruk op ‘toekomst’. Deze omslag geeft in een oogopslag aan precies waar het over gaat.

fred

Tijdens het campèren in verre landen is de gsm toch vaak een dankbare steun. Wereldburger in spe

Timon

Toch wel zeker antwoord H: ‘Bioscoop voor blinden’. Dit is perfect versmolten met het onderwerp; want hoe kun je iets laten zien aan diegenen die niet kunnen zien? Hoe kunnen woorden gebruikt worden om toch een beeld te schetsen van de werkelijkheid? De andere omslagen zijn ook mooi, maar deze blinkt er echt uit.

Luuk

B. De taal van kleding: kleren maken de man… uh vrouw… uhm cover. Simpel, doeltreffend, duidelijk. Net als taal.

Jantine van Middelkoop

Belangrijk onderwerp. Leuk uitgevoerd in de kleuren van de Engelse vlag. Kleuren spatten van het papier af. Onderwerp en uitvoering sluiten goed op elkaar aan.

Kim

Ik heb op cover H gestemd. De woorden vormen gebouwen, een skyline en een aap. Dit is ‘spelen met taal’. 😊

Heleen van Loon

E omdat de beeldtaal klopt met de wereld van het stripverhaal, en licht de grens overschrijdt van het verticale “ONZE TAAL”. Het lijkt een chaos, maar het is een wereld.

H.J. Altena

A is: Green as a bean. Food for the near future…!