Omslagverkiezing 2018

Hoewel taal misschien niet het makkelijkste onderwerp is om te illustreren, lukt het onze omslagillustratoren elke maand weer om er iets bijzonders van te maken. We zijn trots op de jaargang van 2018, niet in de laatste plaats dankzij de nieuwe vormgeving van ontwerpbureau Manifesta Rotterdam. Wat vind jij het mooiste omslag?

Prijs

De winnende illustrator wint een taart met zijn eigen ontwerp. En onder degenen die een reactie achterlaten met een motivatie van hun stem, verloten we een boek

Om de omslagen beter te kunnen bekijken, kun je op de afbeelding klikken. 

Deze poll is gesloten. De uitslag was als volgt:

Bedankt voor uw stem.

Velden met een * zijn verplicht.

Reacties Er zijn 255 reacties

De Witte L.

Voor mij is omslag D het meest geslaagde ontwerp;  dat komt misschien omdat ik zelf dertig jaar les heb gegeven en heel gevoelig ben voor taalfouten allerhande. 
Dit ontwerp doet me denken aan een karikatuur getekend door Marc Sleen met als onderwerp : portret van mijn vader (ex-onderwijzer) wijzend naar het schoolbord en waarbij Marc als leerling (hij was een van zijn leerlingen)  aandachtig volgt. 
aandachtig volgt.

Anke

Ik kies voor optie C. Het kleurgebruik en de illustratie trekken de aandacht en maken ‘cristal clear’ dat de Engelse taal niets en niemand ontziend over de studenten wordt gekwakt.

Dick Keijzer

De omslag van januari 2018 vind ik er het meest uitspringen. De ontwerper is er in geslaagd een kunstzinnig en informatief beeld te maken, dat intrigeert en belangstelling wekt voor de inhoud van het nummer.

Wendy Bryssinckx

Voor mij springt omslag D eruit omwille van de emoties die het oproept. Ik zie een vrolijk dirigerend, jonglerende leraar met wat angst in de ogen, een glimlach rond de mond, maar met vooral veel liefde voor Onze Taal. Kleuren, typografie en vormgeving zijn voortreffelijk op elkaar afgestemd om de lezer te prikkelen en uit te nodigen zich even te verdiepen in hoe het nu verder moet met het schoolvak Nederlands in de toekomst. Brandend actueel.

ans

Ik kies voor de omslag met de Engelse taal omdat dat onderwerp zo hot is, ook in verband met de Brexit. De Engelsen willen niet ondergedompeld worden en dat komt in deze cover goed tot uiting.

Leon Brekelmans

De taal van kleding spreekt ook mij aan. Kleding onthult, zelfs als deze in het geheel niet onthullend is.

Yvonne Roes

De eerste vind ik wel erg mooi. Minimalistisch en open voor elke oplossing die gevonden kan worden voor communicatieproblemen van deze aard. Wanneer het in je hoofd wel zit, maar het er niet uitkomt op een manier die voor anderen te interpreteren is.

Jeanette Blaauw

Ik kies B. Taal van de kleding. Ik sluit me helemaal aan bij wat Kathleen van Steenkamp hierover schrijft.

Lizzy-Ann Coninx

Ik kies omslag D. Ons Nederlands is op dit moment een vluchtig gegeven en het schoolvak dreigt gedeeltelijk in rook op te gaan.

Karl Rutten

Boem Paukeslag zette (bij mij) de deur open voor typografisch geëxperimenteer, deze King Kong is een waardige opvolger en heerlijk vintage bovendien.