Taalrecorddag
5 januari 2004

Het oudste, het langste, het populairste - iedere maandag zullen we op zoek gaan naar sterke staaltjes taal. De eerste vraag: wat is het grootste probleem van een taalrecorddag?

Een dag gevuld met records, dat is vragen om problemen. In het ongunstigste geval leest u de taalkalenderblaadjes ruim anderhalf jaar nadat ze zijn geschreven, en in die tijd kan een record natuurlijk gemakkelijk gebroken zijn.
Gelukkig is taal geen sport: het breken van records is bij taal nu niet bepaald aan de orde van de dag. Bovendien zijn veel records vrijwel onweerlegbaar. Denk maar aan het oudste woord of de langste plaatsnaam.
Maar toch. Omdat er nu eenmaal enorm veel talen op de wereld zijn, er dagelijks nieuwe woorden bij komen, de wetenschap niet stilstaat en er in anderhalf jaar best veel kan gebeuren, bieden wij u op de website van Onze Taal de mogelijkheid op deze rubriek te reageren. Hebt u een aanvulling op een record? Laat het ons dan weten. Ook zullen wij op deze site in sommige gevallen aanvullende informatie publiceren. U kunt er dus ook alleen een kijkje komen nemen.


Aanvullingen

Hebt u een aanvulling? Mail dan naar dossiers@onzetaal.nl. Vermeld indien mogelijk uit welke bron uw informatie afkomstig is. De interessantste reacties plaatsen wij op deze pagina.


De taalrecorddag op de Onze Taal Taalkalender werd geschreven door Raymond Noë en Saskia Aukema.


Terug naar de overzichtspagina van het dossier 'Taalrecords'.