Versie 1.1: 2000 adviezen en diverse nieuwe functies

De taaladviezen van Onze Taal zijn ook via een gratis app te raadplegen. De smartphone-app ‘Onze Taal’ geeft razendsnel antwoord op duizenden vragen over het Nederlands. Sinds maart 2013 is de app al 130.000 keer gedownload.

Gratis installeren

Hun of hen, dan of als, d of t, er( )van( )uit, zijn/haar, (punt)komma’s, balen als een stekker: de experts van het Genootschap Onze Taal adviseren elke dag over correct taalgebruik en weten alles van spelling, grammatica, leestekens en de herkomst van woorden en uitdrukkingen. De taaladviezen van www.onzetaal.nl zijn nu te bekijken via een app voor iOS- en Android-smartphones.

Bovendien biedt de app van Onze Taal dagelijks vers taalnieuws, en natuurlijk meer informatie over de diensten van de vereniging Onze Taal. 

In januari 2014 is de eerste update beschikbaar gekomen. Versie 1.1 bevat een aantal goed merkbare verbeteringen, o.a. een deelknop, auto-aanvulling in de zoekfunctie, adviezen in landschapsmodus, een lijst met nieuwe adviezen en een actuele vormgeving.

De app van Onze Taal is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Onze Taal. Conceptontwerp: Onze Taal. Uitvoering: App Dealer.

Het tijdschrift Onze Taal schrijft op een aantrekkelijke en toegankelijke manier over alles wat taal in het algemeen en het Nederlands in het bijzonder zo boeiend maakt. Het is een uitgave van het Genootschap Onze Taal, opgericht in 1931 en met zo’n 30.000 leden de grootste taalvereniging ter wereld. De Taaladviesdienst van Onze Taal beantwoordt jaarlijks talloze vragen over correct gebruik van de Nederlandse taal. Onze Taal is ook actief op Facebook en Twitter.

Recensies versie 1.0: NRC Handelsblad - de Volkskrant - 7 Days - Androidworld - iPhoneclub

Reacties van gebruikers

  • Handige app, overzichtelijk en boordevol nuttige informatie.
  • Als ik mij verveel of als ik een tekst wil schrijven is deze app overal goed te gebruiken. Ben er blij mee!
  • D of dt of een t? Dat was mijn vraag. In deze app bij tot nu toe alle gevonden woorden duidelijk uitgelegd. Dank!